Jarig bij het koor

Drie jarigen bij Tot & Met!

Verjaardagen gaan bij het koor Tot & Met niet ongemerkt voorbij. Integendeel, ze worden graag gevierd. Liefst op speelse en muzikale wijze, zoals dat past bij een koor als dit.  Als je jarig bent geworden, beslis je natuurlijk helemaal zelf of je meedoet aan het nu volgende ritueeltje. Je kunt ook zomaar besluiten om eens een jaar niet jarig te zijn. Maar als je het leuk vindt, ga je vooraf een traktatie zoeken of zelf fabriceren. Alles kan: paaseitjes, koeken, brownies, reepjes, appeltaart, je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij.

Dit keer zijn er drie jarigen die alle drie gaan trakteren. We vullen voordat de repetitie begint, een zilverkleurige schaal met lekkernijen. Gelukkig hebben we alle drie wat anders meegenomen. En feliciteren elkaar alvast. Alle drie jarig in precies dezelfde tijd. Daarna laten we de lekker dingen liggen en starten we met de spelrepetitie, waar Bas onze regisseur ons intensief laat oefenen met het begin van de productie. De rolverdeling is bekend en die wordt nu gepresenteerd.

In de pauze haasten de drie jarigen zich naar de traktaties en stallen het nu in volle glorie uit bij de thee en koffie. De koorleden hebben in de gaten dat we jarig zijn geweest en er volgen natuurlijk de nodige zoenen, knuffels, felicitaties en belangstellende vragen naar hoe de verjaardag is geweest. Gelukkig wordt er flink gesmikkeld. Na een halve avond repetitie is iedereen wel toe aan iets lekkers!

Het is nog niet voorbij met de verjaringen. Eigenlijk gaat het nu pas goed op stoom komen! Na de pauze gaan we terug naar de plek waar we repeteren. En daar heeft iemand ‘happy birthday’ aan. Jarig zijn in een koor gaat gepaard met een goed gezongen lied. De drie jarigen stappen in de cirkel en dansen vrolijk met elkaar in het rond. Genieten van de aandacht en de song, die af en toe wat meerstemmigheid krijgt. Voldaan trekken we ons weer terug in de kring.

Tijd om de repetitie te vervolgen. We hebben nog zoveel te oefenen….

De avond vliegt om!