Een gezellige bende op de Zotte Zomercamping

 

Afgelopen zaterdagavond hebben we een bijzondere avond meegemaakt in Rosmalen. De Zotte Zomer Camping is een initiatief van bewoners van de straat Tielekenshoeven voor de hele wijk Sparrenburg. Al een aantal jaren wordt daar in de zomervakantie de ‘Zotte Zomer Camping’ georganiseerd.

Ooit is deze camping als initiatief in de coronatijd begonnen, omdat er toen behoefte was aan vakantie dichtbij. Dit bleek zo succesvol dat het nu een jaarlijkse traditie is om de Zomercamping te houden, met allerlei leuke activiteiten. Zo zijn er voorleesmiddagen, poëzie restaurants, open podium en hoelahoep cursussen georganiseerd. Deze keer mogen wij optreden als theaterkoor!

Daarvoor is in het koor een speciaal animatieteam gevormd van drie leden die een opzet hebben ontworpen. Voor deze gelegenheid wordt het koor omgedoopt in ‘Campingkoor Zot & Met’.  

Een paar weken van tevoren zijn we begonnen om in groepjes een act voor te bereiden. De week van tevoren is er een generale repetitie (tevens de eerste en enige oefening) en dan gaan we vervolgens los op de avond…

De beheerder en het animatieteam staan klaar om ons en onze gasten te verwelkomen.  Het idee is om iedereen een fijne avond te bezorgen met allerlei leuke activiteiten en ervaringen. Er komen nieuwsgierige buren langs, met kinderen die net vakantie hebben gekregen.

Ze lopen langs de groepjes van het theaterkoor, die bijvoorbeeld hondjes uitlaten, in een spannende zwarte tent geheimzinnige dingen doen, als scoutinggroep een speeltoestel opzetten of als deftige bezoeker in pak proberen om een tent op te zetten.Bezoekers mogen ook actief deelnemen aan de activiteiten die worden aangeboden door het animatieteam.  De gasten doen lekker mee en vooral de kinderen gaan op in het spel.

Daarna is het natuurlijk tijd om te zingen. Uiteindelijk zijn we ook nog een koor. Zes songs worden gezongen, terwijl de avond invalt en buurtbewoners aandachtig luisteren. Ook de kinderen blijven rustig zitten. Zelf vinden we als koor dat het nog wel wat beter mag, maar ons publiek is enthousiast.

Na afloop is er tijd om bij het kampvuur te zitten, bij te praten en liedjes te spelen. Er worden marshmellows geroosterd, voor de kinderen en onszelf. Daarna geeft Campingkoor Zot & Met! de camping weer over aan de buurtbewoners, om de rest van de vakantie te vieren.