Nieuwsbrief maart 2017

Tot&Met! gaat internationaal! Na een jaar dat in het teken stond van Jeroen Bosch, de middeleeuwen (Vianen) en zingen aan de voordeur, gaan we dit jaar invulling geven aan ons 10-jarig jubileum. En dat doen we met een Bustrum: met z’n allen in de bus naar Leuven eind oktober om daar ons lustrum te vieren. Een weekend lang gaan we de muzikale bloemetjes buiten zetten in deze prachtige zusterstad van Den Bosch. En daar speelt het Leuvense a capella popkoor The Flat Nuts een belangrijke rol in.

Begin 2018 gaan we al deze muzikale belevenissen in beeld en geluid delen met ons publiek op een speciale manier, zoals je dit van theaterkoor Tot&Met! gewend bent. Een tipje van de sluier….? De volgende ingrediënten zitten er zeker in: film, humor, muziek, dieren, een bus en verrassingen. Dit zal op een passende locatie plaatsvinden. We zullen je hierover op de hoogte houden in de volgende nieuwsbrieven.

Voor het Bustrum-project studeren we in sneltreinvaart vijf nieuwe nummers in rondom het thema vriendschap. Met de volgende drie nummers zijn we al gestart: Human van de Engelse artiest Rag’n’Bone Man; Als ze lacht van de Leuvense band Yevgueni; en last but not least Badeendje, het nummer dat onlangs door leden van Tot&Met! samen met onze dirigent Marnix Wetzer is geschreven en gecomponeerd. In onze volgende nieuwsbrief vertellen we meer over de overige 2 nummers.

Wist-u-datjes?!

‒ In 2016 hebben we met verschillende gastregisseurs gewerkt aan onze theatrale skills. Dit was heel leerzaam, inspirerend en vooral heel leuk.
‒ In 2017 staat de voorbereiding op onze Lustrum-viering centraal. Aangezien het theatrale aspect hierbij een belangrijke rol speelt is er door het koor voor gekozen om te werken met een vaste regisseur, namelijk onze eigen Henk de Wit (tevens koorlid).
‒ We hebben in 2016 een dag opgetreden in middeleeuwse sferen tijdens de Toneelroute in Vianen. Dit is zo goed in de smaak gevallen bij de organisatie van de Toneelroute dat we weer gevraagd zijn om dit jaar te komen optreden. Aangezien we alle tijd nodig hebben voor de voorbereiding van het Bustrum, hebben we de organisatie laten weten dat we dit jaar overslaan.
‒ We delen onze wekelijkse perikelen en vooruitgang tijdens de repetities graag met iedereen via een wekelijkse post op de Facebooksite van Tot&Met!.‒ Om je op hoogte te houden over de voorbereidingen op het Lustrum-weekend in oktober, verschijnt er in juni en september weer een nieuwe nieuwsbrief.