Lang zal ze Leuven

 

We bestaan 10 jaar! Ter gelegenheid van dit jubileum lieten wij ons ruim een half jaar lang volgen met een filmcamera. Deze mockumentary (documentaire met een knipoog) is een niets verhullende kijk in de keuken van een koor op zoek naar het perfecte optreden. Verhitte vergaderingen, opgetrommelde specialisten, audities voor DE solo. De spanningen nemen toe naarmate de internationale reis dichterbij komt. Theaterkoor Tot&Met! blijkt een koor met een lang bewaard geheim… halen we Leuven wel?

De trailer geeft een voorproefje van de mockumentary. 

Deze mockumentary is tijdens onze voorstellingen op 20 en 21 januari 2018 gedraaid. Ook hebben wijzelf en een gastkoor een optreden verzorgd. Op 20 januari was dit Theaterkoor Vinger in je Oor uit Utrecht en op 21 januari Popkoor the Flat Nuts uit Leuven (B).

Wij openden ons optreden op karakteristieke Tot&Met-wijze. Verdeeld over het podium en het publiek bouwden de vijf stemgroepen het sfeervolle nummer ‘The Fosse’ van Wim Mertens op. Vervolgens zongen we Human (Rag’n’Bone Man) en Mag ik dan bij jou (Claudia de Breij). In Pompeï (Bastille) zongen we over het onheil dat nadert en over ons heen komt en vonden we bescherming onder de groene paraplu’s en bij elkaar. We hebben gezongen over vriendschap en verbinding met Badeendje; dit is door onszelf geschreven en gearrangeerd. Daarna verrasten we het publiek door Als ze lacht (Yevgueni) ook met gebarentaal te zingen. Het optreden werd afgesloten met A Beautiful Day (U2).

Hieronder een sfeerimpressie van de voorstelling, met dank aan Eric Meuffels en Fieke Vos