Nieuwsbrief december 2016

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Een maand van drukte op het gebied van werk en prive en naderende feestdagen, maar ook van bezinning en terugkijken op het afgelopen jaar met mensen die je dierbaar zijn. Wij hebben samen het jaar afgesloten met een laatste optreden op het Bosch Winterparadijs.

We hebben temidden van de kerstsfeer van het Bosch Winterparadijs ons publiek een cadeautje mogen geven in de vorm van een veelzijdig optreden van 5 nummers op verschillende plekken in de stad. Aan de reacties te merken was het publiek aangenaam verrast.
Even terugkijkend hebben we naast het Winterparadijs een paar mooie optredens mogen verzorgen in de zomer en het najaar.

 

Jeroen Bosch wedstrijd
In juni hebben we deelgenomen aan de Jheronimus Bosch zangwedstrijd. Uit verschillende muziekstukken is gekozen voor “Eén Nacht”, een stuk van Jurrian van Dongen (tekst) en Han Kooreneef (muziek). Dirigent Marnix heeft een mooi vijfstemmig arrangement gemaakt en regisseur Geert is samen met een aantal koorleden aan de slag gegaan met de theatrale invulling. Het was een plezier om mee te doen aan de wedstrijd. Gewonnen hebben we niet, de terechte winnaar was All Women met ook een hele mooie vertolking van dit stuk.

Toneelroute Vianen
We zijn gevraagd door de organisatie van de derde editie van de toneelroute Vianen om te komen optreden in september. Het leven onder de Brederodes stond centraal. Hier konden we ons hart ophalen, aangezien zang en theater hier voortreffelijk hand in hand gingen. We mochten vijf optredens verzorgen aan de voet van de stadspoort. Er werd hard gewerkt door wasvrouwen, geestelijken brachten verlichting, kooplieden brachten hun koopwaar aan de man. Maar er werd ook uitgerust na het harde werken, er werd gedronken, levensverhalen werden verteld, er was een moment van bezinning en de lust won het soms van de liefde….kortom het leven werd gevierd! Men was zo enthousiast over onze bijdrage dat we zijn gevraagd om volgend jaar weer mee te doen.

Maar we kijken ook uit naar het komend jaar. Een mooi jaar voor het koor, namelijk het 10 jarig bestaan. En dat gaat gevierd worden, ook met jou. Twee dingen zijn zeker: het thema vriendschap staat centraal en Tot&Met! goes international! Met zijn allen in één bus, dat belooft wat te worden. Er wordt hard gewerkt om er een mooie happening van te maken. In de volgende nieuwsbrief kunnen we je er zeker meer over vertellen.

Theaterkoor Tot&Met! wenst u fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!